Ρωσική κουζίνα στην πρωτεύουσα

Όσοι γνωρίζουν τη σχέση μας με τη Ρωσία δεν χάνουν ευκαιρία να μας ρωτήσουν οτιδήποτε. Εξάλλου είναι χαρά μας να βοηθάμε, μέσα από τις εμπειρίες μας! Μιλώντας για την πρωτεύουσα, λοιπόν, με το ακριβό κόστος ζωής, ο επισκέπτης ενδιαφέρεται για ποιοτικές επιλογές για φαγητό στη Μόσχα. Σε μια τέτοια πόλη φυσικά, οι προτάσεις είναι ατελείωτες, κι αυτό μπορεί να δημιουργεί σύγχυση καμιά φορά.

Να πούμε ότι, για όποιον επιθυμεί απλά φθηνό φαγητό, συστήνουμε ανεπιφύλακτα ένα από τα πάμπολλα μαγειρεία, stolovaya όπως τα λένε οι Ρώσοι. Σύντομα θα έχουμε αναλυτικό άρθρο και γι’ αυτά, μείνετε συντονισμένοι!

Εδώ όμως, θα σας προτείνουμε επιλογές πιο ποιοτικές, χαρακτηριστικές της ρωσικής κουζίνας, και σίγουρα όχι ακριβές! Σημειώστε τα αγαπημένα μας, και δε θα χάσετε!

Lepim i Varim

φαγητό στη μόσχα

Ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, με δύο self service εστιατόρια στη Μόσχα (σαν τα stolovaya, που λέγαμε παραπάνω). Σύντομα έγινε τόσο δημοφιλές που πλέον βρίσκει κανείς τέσσερα στη Μόσχα κι επιπλέον σε αρκετές ακόμη πόλεις.

Τι ξεχωριστό κάνουν; Μαγειρεύουν τα περίφημα ρωσικά πελμένι σε ανοιχτή κουζίνα. Ενδιαφέρον να βλέπεις τη διαδικασία παρασκευής μπροστά σου, και να παραγγέλνεις, έτσι; Λένε επίσης ότι χρησιμοποιούν μόνο φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου υψηλότατης ποιότητας κρέατος, που ποτέ δεν καταψύχεται.

  • “Τα πελμένι μας αποτελούνται από 50% ζύμη, 50% κιμά και 100% αγάπη. Είμαστε περήφανοι για κάθε ένα από αυτά, ανεξάρτητα από το χρώμα της ζύμης”, σημειώνουν οι ιδιοκτήτες.

φαγητό στη μόσχα

Δεν πρόκειται για φαντεζί εστιατόριο, βασικά είναι πολύ απλά και καθημερινά τα πάντα μέσα. Είναι όμως αναμφισβήτητα ιδιαίτερο, και έχει επίσης αρκετά είδη ρωσικής μπύρας αλλά και κβας, εννοείται! Εμείς δοκιμάσαμε μπύρα από το Τομσκ της Σιβηρίας, πάντως!

Korchma “Taras Bulba”

Φαγητό στη Μόσχα

Όπως είναι γνωστό, η ουκρανική και η ρωσική κουζίνα έχουν τόσα κοινά, ώστε είναι δύσκολο να τις διαχωρίσει κανείς.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα εστιατορίων λοιπόν είναι ουκρανική, αλλά μην ξεγελιέστε. Όλα όσα μαγειρεύει μια ρωσική οικογένεια στην καθημερινότητά της, θα τα βρείτε εδώ. Το μενού είναι μεγάλο, οι επιλογές πολλές, και η διαρρύθμιση των εστιατορίων ελκυστική για τους τουρίστες. Παραδοσιακές στολές και διακόσμηση σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.

Φαγητό στη Μόσχα Тарас Бульба

Συμβουλή: Πολλά από τα εστιατόρια αυτά δουλεύουν 24/7. Έτσι, αν χρειαστεί να ξυπνήσετε πολύ νωρίς στη Μόσχα και ψάχνετε για πρωινό, βρείτε το πιο κοντινό σε εσάς, και καλή απόλαυση! Το κάναμε κι αυτό, ένα πρωί πριν στην Καμτσάτκα!

Grabli restaurant in Detskyi Mir

Πρόκειται για self service εστιατόριο, αλλά τα υψηλής ποιότητας μενού του και το υπέροχο design το καθιστούν τέλεια επιλογή για το γεύμα σας. Ειδικά μετά από κάμποσες ώρες περιπλάνησης στον “Κόσμο του παιδιού”, όπως λέγεται το πασίγνωστο αυτό ιστορικό κτίριο, στην πλατεία Lubyanskaya.

Φαγητό στη Μόσχα

Συνδυάστε το φυσικά με δωρεάν επίσκεψη στην ταράτσα του κτιρίου, η πανοραμική θέα της πόλης θα σας ανταμείψει. Όπως θα εντυπωσιαστείτε και από το πλούσιο εσωτερικό του, με τις υαλογραφίες εμπνευσμένες από την ρωσική παράδοση!

Kvartira 44

Η λέξη kvartira σημαίνει διαμέρισμα. Ναι λοιπόν, δε μιλάμε για ένα τυπικό εστιατόριο, αλλά για ένα ζεστό και πολύ ιδιαίτερο piano bar σε διαμέρισμα. Παρόλα αυτά, είναι πολύ συνηθισμένο στη Ρωσία να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών σε μπαρ και καφετέριες, το γνωρίζατε;

Το Kvartira 44 διαθέτει αρκετά ρωσικά και ευρωπαϊκά πιάτα στο μενού, γευστικότατα σπιτικά επιδόρπια και φυσικά φοβερά κοκτέιλ! Αγαπημένο μας μέρος για φαγητό στη Μόσχα, απολαμβάνοντας μια μικρή παράσταση πιάνου. Είτε στο ζεστό του περιβάλλον το χειμώνα, είτε στο μπαλκόνι το καλοκαίρι!

Grand Cafe Dr.Givago

Φαγητό στη Μόσχα

Αν ψάχνετε κάτι αριστοκρατικό και κορυφαίας ποιότητας στο κέντρο της Μόσχας, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Grand Cafe Dr.Givago, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου National. Ζωντανή απόδειξη ότι η ρωσική κουζίνα μπορεί να είναι μοντέρνα επίσης, συνδυάζοντας στυλ και παράδοση στην κάθε λεπτομέρεια, από το μενού μέχρι τη διακόσμηση και την εξυπηρέτηση.

  • Θα απολαύσετε μια αληθινή γευστική περιπέτεια με όλες τις γαστρονομικές αναφορές στις διάφορες φάσεις της ρωσικής ιστορίας. Ακόμη και πιάτα που κάθε Ρώσος θυμάται από την παιδική του ηλικία, δείχνουν διαφορετικά εδώ, χάρη στην εξαιρετική δημιουργικότητα των σεφ.

Αν είστε τυχεροί, μπορεί να απολαύσετε το γεύμα σας με θέα τα τείχη και τις εκκλησίες του Κρεμλίνου. Σημειώστε βέβαια ότι πιθανότατα χρειάζεται κράτηση εκ των προτέρων, εξαιτίας ακριβώς της ποιότητας και δημοφιλίας του εστιατορίου.

Όσο για το κόστος; Παρά την τέλεια τοποθεσία του και την εξαίσια κουζίνα, παραμένει προσιτό, συγκρινόμενο με αντίστοιχα της ίδιας κατηγορίας. Δεν πρόκειται περί φθηνής επιλογής, εννοείται, αλλά για μια ιδιαίτερη βραδιά, αξίζει και με το παραπάνω!

Καλή απόλαυση σε όλους! Και μην ξεχνάτε ότι, όπως και οπουδήποτε αλλού, το φαγητό στη Μόσχα δεν είναι απαραίτητα ακριβό, ακόμα και για όσους δεν γνωρίζουν την πόλη.