Το οδικό μας αυτό ταξίδι στα παράλια της Μικράς Ασίας είναι, κατά τη γνώμη μας, από τα πολύ ενδιαφέροντα που μπορεί να κάνει κάποιος με αφετηρία την Ελλάδα. Τι μας άρεσε;
- Μπορεί να συνδυαστεί με διαμονή σε κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου, όπως κάναμε εμείς με τη Χίο.Ή ακόμη και με επίσκεψη σε Ίμβρο και Τένεδο.
- Ανάλογα και με την ισοτιμία ευρώ – τουρκικής λίρας, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά οικονομικό! Αν και φυσικά, οι πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές είναι ακριβές σε σχέση με την ενδοχώρα της Τουρκίας.
- Προτιμήσαμε κυρίως μικρά μαγειρεία για φαγητό, χωρίς πολλές ανέσεις, αλλά με απευθείας επαφή με πιο αληθινούς ανθρώπους κι απίστευτα πάμφθηνα γεύματα.
- Μέχρι και την περιοχή του Pamukkale, όσο πιο ανατολικά πηγαίναμε τόσο πιο φιλόξενους ανθρώπους βλέπαμε… ΧΩΡΙΣ να παίζει κανένα ρόλο το ότι είμαστε Έλληνες. Αυτά είναι για δοξασμένα στενόμυαλα κεφάλια εκατέρωθεν, εξάλλου.
- Αγορά ρούχων, ειδών σπιτιού, δώρων κι ό,τι άλλο χωράει το αυτοκίνητο, συμφέρει πολύ μιας και παράγουν σχεδόν τα πάντα.
- Καλό οδικό δίκτυο, ούτε με ανεφοδιασμούς καυσίμων δεν είχαμε κανένα παράπονο, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά.
Τι να έχετε στο νου σας:
- Φαίνεται πως οι γείτονες δεν το έχουν με τις ξένες γλώσσες, αν και θα έπρεπε, με τόσους τουρίστες που υποδέχονται. Οπλιστείτε με υπομονή, η γλώσσα του σώματος είναι παγκόσμια.
- Αν ψωνίζετε στα παζάρια κι όχι στα εμπορικά, χρειάζεται πολύ χρόνο, κουβέντα και κόψτε την τιμή στο μισό με τη μία. Βέβαια είναι κι αυτό μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία!
- Στη Σμύρνη κανονίστε το πάρκινγκ οπωσδήποτε με το ξενοδοχείο σας, ειδικά εφόσον μένετε κεντρικά.
Όποιος επισκεφτεί το Pamukkale, ας περάσει μια βόλτα από την αρχαία Afrodisia, και να δώσει χαιρετισμούς στον Zeki Tek στο Karacasu!
Και φυσικά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια όσον αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή!