Από την Ισλανδία στο Μπαλί, από την χερσόνησο Καμτσάτκα στην Κούβα, και φυσικά απ’ άκρη σε άκρη στην Ελλάδα μας!

Είμαστε ο Κώστας και η Αλιόνα και λατρεύουμε να ταξιδεύουμε! Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο. Συνοδοιπόρος μας πλέον, από τον πρώτο μήνα της γέννησής του, και ο μικρός μας εξερευνητής, ο Έκτορας. Ελπίζουμε να μεγαλώσει αγαπώντας τον κόσμο αυτό, σεβόμενος κάθε τι διαφορετικό, και χαμογελώντας.

Η ιστορία του Α&Κ

Η γνωριμία μας άρχισε το μακρινό πλέον 2008, πέρασαν κάποια χρόνια και τελικά οι ζωές μας ενώθηκαν το καλοκαίρι του 2013. Κοινό μας σημείο, μεταξύ πολλών άλλων, η αγάπη για τις περιπέτειες  και τη φωτογραφία.

Αρχικά οι ταξιδιωτικές μας εμπειρίες περιγράφονταν σε ταξιδιωτικό φόρουμ, όπου ο Κώστας συμμετείχε. Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, έτσι προέκυψε το πρώτο μας απλό blog. Ε, το Νοέμβριο του 2018 λοιπόν ήρθε η δημιουργία αυτού του site, με πολλή προσπάθεια, από την Αλιόνα κατά βάση. Ένα τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες και συμβουλές, αλλά και να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές.

Γιατί ο κόσμος είναι μικρός και μεγάλος ταυτόχρονα, με ατελείωτα θαύματα κι εμπειρίες για όσους θέλουν να ζήσουν αληθινά.

Τι είδους ταξιδιώτες είμαστε

Στην ερώτηση “Πώς θέλεις να περάσεις την ελεύθερη μέρα σου;” η απάντηση και των δυο μας είναι αυθόρμητα “Να πάω κάπου”!

Ταξιδεύουμε πολύ, όχι απαραίτητα πάντα κάπου μακριά. Μπορεί να είναι μια ολιγοήμερη εξόρμηση στην Ευρώπη για χριστουγεννιάτικες αγορές, ένα Σαββατοκύριακο σε μικρά χωριά, βουνά, παραλίες και φαράγγια της Ελλάδας, ή και μια τεράστια πρόκληση που λέγεται χερσόνησος Καμτσάτκα. Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση.

Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες, δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε ακριβό ξενοδοχείο, αν πραγματικά θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και στους πρόποδες ηφαιστείων σε σκηνή, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους.

Μέσω αυτού του ιστότοπου προσπαθούμε να φέρουμε τα ταξίδια πιο κοντά σε όσους μας διαβάζουν. Ταξίδια που οργανώνουμε και πραγματοποιούμε μόνοι μας, για να γνωρίζουμε τον κόσμο, να ανοίγει το μυαλό μας και να έχουμε αναμνήσεις που αξίζουν. 

Κώστας
Άργησε να ανακαλύψει μέσα του το ταξιδιωτικό σαράκι. Ε, αφού το βρήκε, εκείνο δε λέει να τον αφήσει σε ησυχία! Μαζί με… το σαράκι βέβαια, βρήκε και το έτερον ήμισυ στη ζωή και στα ταξίδια, για να συνεχίζουν μαζί ν’ ανακαλύπτουν τόσα πολλά μυστήρια του κόσμου τούτου. Στον ελεύθερό του χρόνο γράφει άρθρα και ονειρεύεται τα επόμενα ταξίδια.
Αλιόνα

Η Αλιόνα είναι ο συμπαραστάτης και κομιστής ιδεών, και κυρίως σχεδιασμού κάθε ταξιδιού, μικρού και μεγάλου. Σχεδιασμού στην εντέλεια, έτσι που αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνει επάγγελμα. Αναλαμβάνει επίσης το φωτογραφικό και τεχνικό κομμάτι αυτού του ιστότοπου.

Φωτογραφικό υλικό

Όλες οι φωτογραφίες των ταξιδιωτικών ιστοριών μας έχουν τραβηχτεί από εμάς (είτε από συνταξιδιώτες μας). Σε άλλες κατηγορίες του site χρησιμοποιούμε φωτογραφίες με σχετικές άδειες Creative Commons. Πάντα προσπαθούμε να αναφέρουμε τον ιδιοκτήτη. Αν, παρόλα αυτά, δείτε κάποια φωτογραφία σας εδώ, χωρίς αναφορά στο όνομά σας, επικοινωνείστε μαζί μας.

Καλό διάβασμα λοιπόν, για να ονειρεύεστε…να ονειρεύεστε, να πραγματοποιείτε, και ξανά από την αρχή!

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τη φωτογραφική μας σελίδα στο Facebook και στο Flickr.

​Ταξίδια, για ν’ ανοίγει ο νους κι η ψυχή!

error: Content is protected. Contact us to get a permission to use it.