Γενικές πληροφορίες

Πάνε κάμποσα χρόνια από το ταξίδι μας στο νησί των ασυμβίβαστων, νομίζω καταλάγιασαν οι -θετικές κι αρνητικές- εντυπώσεις, οπότε με ψύχραιμο μάτι μπορούμε να τις μοιραστούμε με όσους ενδιαφέρονται. Αν και υπάρχει ήδη αρκετό υλικό στο διαδίκτυο για την Κούβα, είναι αγαπημένος προορισμός για κάθε γούστο. Ταξίδι στην Κούβα, ξεκινάμε λοιπόν!
  • Το βασικό συμπέρασμα είναι τούτο: Δεν μετανιώσαμε ούτε στιγμή τα χιλιόμετρα και τις ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, που για κάποιους ίσως είναι κουραστικό και το καταλαβαίνω. Νομίζω όμως ότι, ειδικά τέτοια μέρη, μπορείς να τα γνωρίσεις βαθύτερα όταν απομακρυνθείς από τις τουριστικές ατραξιόν και, δεδομένης και της μεγάλης ασφάλειας που νιώθεις στη συγκεκριμένη χώρα, έρθεις πιο κοντά με τους ντόπιους και επισκεφτείς και την άλλη πλευρά του νησιού (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Οδική διαδρομή στην Κούβα     Nα πω ευχαριστώ σε μία πολύ εξυπηρετική φίλη, την Κική, για τη βοήθεια και τις συμβουλές της, καθώς και για το ότι στο Trinidad βρισκόταν το ένα από τα ελάχιστα casa particular όπου οι οικοδεσπότες μας περίμεναν χωρίς να το δώσουν σε άλλο τουρίστα. Φτάναμε συνήθως απόγευμα-βράδυ και υπάρχει η κακή συνήθεια να το νοικιάζουν αλλού, αν και είχαμε ήδη προπληρώσει κάποιο ποσό. Τέλος πάντων, ακόμη κι αυτό δε μας πτοεί, στάθηκε αφορμή για να γνωρίσουμε άλλους, ενδιαφέροντες ανθρώπους!

Στοιχεία ταξιδιού

Θα παραθέσω κάποια στοιχεία – λεπτομέρειες του ταξιδιού, που το οργανώσαμε μόνοι (χωρίς πρακτορείο), κατόπιν θα δω πως θα συνεχίσω. Υποθέτω κοιτώντας φωτογραφίες και φέρνοντας αναμνήσεις και λεπτομέρειες στο μυαλό!

Οδική διαδρομή στην ΚούβαΛοιπόν, το ταξίδι έγινε 13-27 Φεβρουαρίου του 2015. Οι πτήσεις ήταν με Swiss – Edelweiss μέσω Ζυρίχης σε αρκετά καλή τιμή τότε, 770 ευρώ το άτομο, με ανταπόκριση μόλις μίας ώρας στη Ζυρίχη.

  • Συνολικά μείναμε στην Κούβα 14 νύχτες. Από αυτές, οι τρεις πρώτες και η τελευταία στην Αβάνα, και δέκα σε διάφορα casa particular σε άλλες οχτώ πόλεις.
  • Αυτοκίνητο είχαμε κλείσει από την Ελλάδα. Στοίχισε περίπου 55 ευρώ τη μέρα, καθόλου φτηνά θα έλεγα. Ας όψεται το εμπάργκο και η προσπάθεια των Κουβανών να αντλήσουν εισόδημα από τον τουρισμό. Κινέζικο Geely CK 1.6, ολοκαίνουριο αλλά κινέζικο (το ένιωθες).
  • Διαμονή επίσης μέσω ίντερνετ στις πιο πολλές πόλεις, αν και τελικά μπορείς παντού να βρεις επιτόπου, ρισκάρεις ποιότητα βέβαια. Παραθέτουμε κάποιες πρώτες φωτογραφίες, καθώς και τις διαδρομές που οδήγησε (κι άντεξε) το αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες!
Η συνέχεια με ένα κλικ εδώ! Το δικό μας ταξίδι στην Κούβα, ξεκινάει!