11ωρη πτήση με μωρό, γίνεται;

Όταν ξεκίνησαν να γράφονται αυτές οι γραμμές, πετούσαμε κάπου πάνω από την Ασία. Τελικός προορισμός μας το Μπαλί, με ενδιάμεσο σταθμό τη Σιγκαπούρη.

Για να δούμε λοιπόν, πώς περνάνε 11 ώρες πτήσης ως τη Σιγκαπούρη, ταξιδεύοντας με τον ενάμιση έτους μπόμπιρά μας!

11ωρη πτήση με μωρό

Βασικά, οι πρώτες έξι ώρες πέρασαν ήδη, πολύ εύκολα! Ο Έκτορας κοιμήθηκε όταν απογειωθήκαμε (για μιάμιση ώρα περίπου), φάγαμε, ήπιαμε, έκανε τις βόλτες του με τη μαμά. Ξέρετε, για να κοιμηθεί και ο μπαμπάς με την ευκαιρία!

Μας βοήθησε πολύ στην πτήση η καλή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα:
  • Φαγητά για όλους. Νερά, φρούτα, smoothies, κριτσίνια, καλαμποκογκοφρέτες (τις λατρεύει ο Έκτορας). Και βέβαια, κανονικό φαγητό, μιας και ταξιδεύουμε με low cost εταιρεία (Scoot). Επιλέξαμε άσπρα μακαρόνια και βραστό κοτόπουλο, ώστε να τρώγονται εύκολα και να μην υπάρχουν πολλά ζουμάκια.
  • 5 καινούρια μικρά παιχνιδάκια, που δεν τα είχε δει ως τώρα, άρα πολύ ενδιαφέροντα για τον ίδιο.
  • Τρία μικρά νέα παιδικά βιβλία, ρωσικά κι ελληνικά.
  • Φυσικά, το βιβλίο που διαβάζει πριν κοιμηθεί, μαζί με τη διαδικασία που πλέον ακολουθεί κάθε βράδυ.
Επίσης, είναι σημαντικό:
  • Περπάτημα στο αεροπλάνο, γνωριμία με αεροσυνοδούς κι άλλα μωράκια, ώστε να κουραστεί.
  • Να τηρούμε το πρόγραμμα ύπνου/φαγητού, και να τον ηρεμούμε 30-60 λεπτά πριν τον ύπνο, ώστε να μην τον πιάσει υπερένταση.
  • Να προσέχουμε συνεχώς και να ακούμε το παιδί, ώστε να προλαβαίνουμε τα προβλήματα πριν εμφανιστούν. Αν ζήλεψε το φαγητό κάποιου άλλου, να του δώσουμε κάτι δικό μας, ή να αποσπάσουμε την προσοχή του από κάτι απαγορευμένο. Ή, αν βαρέθηκε, να αλλάξουμε δραστηριότητα.

Κι έτσι, το πανέμορφο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης μας περίμενε, αποτελώντας το πρώτο αξιοθέατο από τα πολλά αυτού του ταξιδιού μας!

Εννοείται πριν την πτήση, σκεφτόμασταν, πώς θα αντέξουμε εκεί μέσα 11 ώρες, τελικά όμως ήταν καλά! Απλά, όπως και εκτός αεροπλάνου με το παιδί, δε γίνεται να αράξεις, εκτός αν τον κρατάτε οι γονείς εναλλάξ (το κάνουμε συνέχεια).

Δεν λέμε σε καμία περίπτωση πως το να ταξιδεύεις με παιδί είναι εύκολο, αλλά εμείς προτιμάμε να κουραζόμαστε στο ταξίδι, παρά στο σπίτι!

Πώς σας φαίνονται οι παραπάνω τρόποι, προκειμένου μια 11ωρη πτήση με μωρό να περάσει σχετικά εύκολα; Έχετε άλλα δικά σας κολπάκια; Με χαρά θα τα διαβάσουμε!

 

2 Comments

  1. Συγχαρητήρια παιδιά για τις πολύ χρηστικές συμβουλές που δίνεται μέσα από το site σας.
    Το συγκεκριμένο post είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο για όποιον ταξιδεύει με μωρό.
    Keep travelling, @zoudiagr

    1. Ευχαριστούμε πολύ! Παρά τις δυσκολίες, το χαρήκαμε κι ελπίζουμε να το κάνουμε ξανά!

Comments are closed.