Bodrum, σαν καλομαθημένοι πλούσιοι

Μετά από ένα φανταστικό πρωινό με θέα τον κόλπο του Gumbet, βγήκαμε για βολτίτσα στο παραλιακό αυτό θέρετρο. Όπως και το Marmaris, το Bodrum φτιάχτηκε κατεξοχήν για μαζικό τουρισμό, με όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό περιλαμβάνει. Όμορφη μαρίνα, αξιολογότατο κάστρο – φρούριο στην άκρη του λιμανιού, πεζοδρομημένα τμήματα, λουλούδια, καφέ και εστιατόρια, όπως και νυχτερινή ζωή, συνθέτουν ένα παζλ που έλκει χιλιάδες τουριστών.

Κατά τη γνώμη μας, δύο μέρες ήταν αρκετές στο Bodrum. Βλέπετε, προτιμούμε με τη γυναίκα μου να γνωρίζουμε πιο βαθιά την πραγματική ζωή του κάθε τόπου. Έτσι κι αλλιώς, τα καφέ και η σύγχρονη νύχτα δεν μπορείς να πεις ότι μας έλειπαν στη Ρόδο.

Τέλος πάντων, η μέρα μας στο Bodrum περιελάμβανε ατελείωτες βόλτες σχεδόν σε όλη την πόλη με ηλιόλουστο καιρό. Ακόμη, επίσκεψη στο φρούριο, στο αρχαίο θέατρο της Αλικαρνασσού, πάμφθηνα σουβενίρ από μικρά μαγαζάκια μακριά από το τουριστικό κέντρο, καθώς και επιστροφές στο ξενοδοχείο για να τιμήσουμε τα γεύματα.

Πληροφορίες περί των ντόπιων και όχι μόνο

Το φρούριο χτίστηκε από τους Ιππότες της Ρόδου, “συμπληρώθηκε” αργότερα από άλλους κατακτητές και στεγάζει επίσης αρχαιολογικό μουσείο. Ενδιαφέρουσα περιήγηση, αφού καταφέραμε να συνεννοηθούμε με την υπάλληλο στο γκισέ εισιτηρίων, σε μια παραλλαγή της αγγλικής γλώσσας.

Να πω εδώ, ότι δε μας έκανε καθόλου καλή εντύπωση η έλλειψη καλής γνώσης Αγγλικών σε ένα τέτοιο μέρος. Aκόμη και στο ξενοδοχείο μας, κι ας θεωρείται πολυτελείας. Δεν ξέρω αν έτυχε, γενικότερα έβλεπα μια τουριστική ανάπτυξη που δε συμβαδίζει με αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς των εκεί εμπλεκομένων. Σε αντίθεση με την ειλικρίνεια και απλή συμπεριφορά ανθρώπων σε μικρά χωριά και πιο μέσα στην ηπειρωτική Τουρκία, όπως θα δούμε αργότερα.

Δεν βγήκαμε νύχτα σ΄αυτή την πόλη, προτιμήσαμε να κοιμηθούμε λιγάκι, να οδηγήσουμε την επόμενη μέρα περιμετρικά της χερσονήσου αυτής, κατευθυνόμενοι προς Kusadasi.

Συμπερασματικά, δύο νύχτες -μιάμιση μέρα- μας φάνηκαν αρκετό διάστημα για να περπατήσουμε το Bodrum, να βγάλουμε τις φωτογραφίες μας, να απολαύσουμε για πρώτη φορά ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου με σπα, τζακούζι, χαμάμ, γυμναστήριο και ατελείωτο φαγητό. That was enough, όλο το υπόλοιπο ταξίδι δεν περιελάμβανε τόση “ξεκούραση”.

Παρεμπιπτόντως, να πω ότι το ξενοδοχείο μας ήταν το Royal Arena Resort and Spa, τέσσερα χιλιόμετρα από το Bodrum. Εφόσον επρόκειτο για οδικό ταξίδι, αυτό δεν ήταν πρόβλημα για εμάς.  Έτσι κι αλλιώς, όλα αυτά τα μέρη είναι γεμάτα ξενοδοχεία και ανάπτυξη, δεν είσαι κάπου απόμερα.

Παραθέτω φωτογραφίες από αυτές τις πρώτες μέρες. Στο επόμενο post θα δούμε τη διαδρομή προς Kusadasi, μέσω Turgutreis, Didyma, μικρών χωριών, ακόμα και χωματόδρομων. (παντού μπαίνει το μικρό μας Polo).

2 Comments

    1. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον, πλέον είστε εγγεγραμμένη και θα λαμβάνετε ενημερώσεις για κάθε ανάρτηση στο email σας.
      Καλή συνέχεια!

Comments are closed.