Λεύκες και ανατολική πλευρά

Το πιο γνωστό χωριό του νησιού μας περίμενε εκείνη τη μέρα. Οι αποστάσεις μικρές ούτως ή άλλως, οπότε σύντομα κάναμε τη βόλτα μας στις Λεύκες με τα στενά σοκάκια, τα παραδοσιακά σπίτια, τη μικρή κεντρική πλατεία, τα λουλούδια και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας να ξεχωρίζει. Είχε την ευκαιρία και ο Έκτορας να παίξει στην παιδική χαρά με ένα ντόπιο παιδάκι, κάτι που προσπαθούμε συνεχώς στα ταξίδια μας.

Οικογένεια στις Λεύκες

Το χωριό μας άρεσε πολύ, παρά τον αρκετό κόσμο που είχε για την εποχή. Αξίζει να περάσετε μια μέρα σε αυτό το κουκλίστικο χωριό, να πιείτε ένα καφεδάκι στην πλατεία ή να φάτε λουκουμάδες με πανοραμική θέα στο Lefkes Donuts House. 

  • Επίσης, για όσους επισκεφτείτε τις Λεύκες με μωρό – νήπιο, καλό θα ήταν να έχετε μάρσιπο ή σακίδιο μεταφοράς μαζί σας. Τα πλακόστρωτα στενά και τα πολλά σκαλοπάτια δεν ενδύκνεινται για καρότσι. Σε περίπτωση που έχετε μόνο καρότσι, θα μπορούσατε να το αφήσετε σε κάποιο καφενείο, για να περπατήσετε πιο άνετα.

Από τις Λεύκες ο δρόμος μας έβγαλε στη Μάρπησσα και στο Πίσω Λιβάδι. Πιο ήσυχα εκεί πλέον, τέλος Σεπτεμβρίου άλλωστε. Καφετέριες, εστιατόρια, γαλήνια θάλασσα, ψαροκάικα, αν κατάφερνε και ο μικρούλης μας να κοιμηθεί για μεσημέρι, θα ήμασταν πιο άνετοι. Δεν πειράζει, ήταν φαίνεται σε εγρήγορση, για να βλέπει νέα μέρη κι αυτός!

Συνεχίζοντας νότια πλέον, είδαμε κι εμείς την περίφημη Χρυσή Ακτή. Τεράστια σε μήκος, με τη χρυσαφένια αμμουδιά, τις σχολές surfing, αλλά και πολύ χώρο για παιχνίδια χωρίς φασαρία. Μετά ο Δριός και τα Γλυφά, όπου θα μέναμε τις δύο επόμενες μέρες.

Οικογενειακή γαλήνη πριν τη Νάξο

Τα αυτόνομα διαμερίσματα του Glyfa Village είναι από τα καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία που έχουμε επισκεφτεί. Λίγα μέτρα από την παραλία, με φοβερό στυλ και διακόσμηση, θέα στη θάλασσα και πεντακάθαρα. Να μην ξεχάσουμε το πρωινό σερβιρισμένο στο δωμάτιό μας, που μας πρόσφερε μια αίσθηση χαλάρωσης στην αιγαιοπελαγίτικη δροσιά. Δεν συνηθίζουμε τέτοιου είδους διακοπές, όπως ίσως έχετε διαπιστώσει. Πού και πού όμως, μας αρέσει!

Μπάνια στην παραλία, παιχνίδι με τον Έκτορα στον παιδότοπο του ξενοδοχείου, απογευματινή χαλάρωση στο μπαλκόνι χαζεύοντας το μπλε της θάλασσας. Χωρίς πεζοπορίες, χωρίς τρέξιμο. Απλά διακοπές.

Την τελευταία μέρα βρεθήκαμε ξανά στην Παροικιά. Οι γονείς μας επισκέφτηκαν από τη Λάρισα, κι έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να βγούμε λιγάκι το βράδυ, ενώ ο μικρούλης μας κοιμόταν με τη γιαγιά. Ελάχιστες οι περιπτώσεις αυτές, ίσως για να τις θυμόμαστε μια ζωή!

Αφήνοντας πίσω μας την Πάρο, στο SUPEREXPRESS της Golden Star Ferries και πάλι για τη Νάξο, είχαμε ωραίες αναμνήσεις. Κυρίως η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα σοκάκια, το ηρεμικό και πολύ ιδιαίτερο πάρκο βράχων, τις Λεύκες και οι μέρες μας στα Γλυφά είναι όσα αγαπήσαμε περισσότερο.

Glyfa Village Paros

Η Νάξος περίμενε, κι αποδείχτηκε ανώτερη των προσδοκιών μας. Στο επόμενο άρθρο γνωρίστε κάθε γωνιά της μαζί μας!