Χειμώνας έφτασε, κι ας μην το καταλαβαίνουμε εδώ στην όμορφη Κρήτη. Είπαμε κι εμείς να ψάξουμε για λίγο κρύο, λοιπόν. Ε, ίσως το παρακάναμε, αλλά δε γινόταν αλλιώς. Βλέπετε, οι παππούδες περιμένουν να δουν τον μικρό Έκτορα, μετά από σχεδόν 20 μήνες. Όχι οι Έλληνες παππούδες, οι άλλοι ντε!

Πάμε Ρωσία για Πρωτοχρονιά, κι όχι μόνο!

Δυο μέρες πριν την αλλαγή του έτους θα πετάξουμε στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, μια φορά ακόμη. 17 μέρες, 5 πόλεις, κρύο, χιόνι, χαβιάρι και βότκα, μπορς και τσάι. Είστε έτοιμοι;

Να η λίστα μας:
  • 18 ώρες στο τρένο, από τη Μόσχα στο Ταγκανρόγκ. Με το σαμοβάρι να έχει πάντα ζεστό τσάι, τα γλυκίσματα από πλανόδιους στις στάσεις και τα χιονισμένα ρωσικά τοπία να περνάνε μπροστά από τα μάτια μας.
  • Μόσχα, όσες φορές κι αν πάμε, πάντα κάτι καινούριο βρίσκουμε, και πάντα λατρεύουμε να επισκεπτόμαστε αγαπημένα μέρη και φίλους.
  • Φυσικά οι συγγενείς στο Ταγκανρόγκ μας περιμένουν! Στην πολύ σημαντική αυτή πόλη – λιμάνι της Αζοφικής θάλασσας προβλέπεται υπερκατανάλωση σπιτικού αλκοόλ και φαγητού, και φυσικά υπερθέαμα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ξέρετε, οι Ρώσοι είναι υπέρ το δέον εκφραστικοί σε τέτοιες περιστάσεις.
  • Γιαροσλάβλ, Ροστόφ Βελίκι, Σέργκιεβ Ποσάντ. Τρεις από τις πόλεις του αποκαλούμενου “χρυσού κύκλου” της Μόσχας, σε αποστάσεις λίγων ωρών μόνο με το τρένο. Κορυφαίοι προορισμοί, προσκυνηματικού κι όχι μόνο τουρισμού. Το ομορφότερο Κρεμλίνο εκτός Μόσχας στο Ροστόφ, το ιστορικό κέντρο του Γιαροσλάβ που έχει ανακυρηχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα μεγαλύτερα θησαυροφυλάκια της Ρωσικής τέχνης, το Σέργκιεβ Ποσάντ θα είναι σύντομα μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία για όλους μας!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, μείνετε μαζί μας για μοναδικές χειμωνιάτικες εικόνες!


Θα ήθελες να μας κεράσεις έναν καφέ στην Κολομβία, ή κάμποσα φύλλα κόκας στα υψόμετρα της Βολιβίας; Ή μήπως καμιά μπουκιά τηγανιτές αράχνες στην Καμπότζη; Να ο τρόπος:

5 Comments

  1. Νιώθω θαυμασμό βρε παιδιά! Η ζωή σας είναι ένα όμορφο ταξίδι! Ο πατέρας μου, θυμάμαι, μου έλεγε ότι η ζωή θέλει περιπέτεια! Χωρίς περιπέτεια δεν θα έχεις αναμνήσεις, να τις θυμάσαι και να τις αφηγείσαι! Και αυτός κοσμογυρισμένος! Μπράβο σας! (και κλείστε τα αυτιά σας σε όσους λένε ότι μπορούν να σας συμβούν τίποτα άγριες ιστορίες!)

  2. Respect!!!
    Είναι ότι πιο όμορφο, πιο αξέχαστο, πιο πολύτιμο “δώρο” που χαρίζετε στο μικράκι σας!! Είναι ο τρόπος για να γίνει κάποιος καλύτερος άνθρωπος!! Μόνο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Απάντηση

error: Content is protected. Contact us to get a permission to use it.