Επιστροφή στη ΝΑ Ασία

Περιμέναμε είναι η αλήθεια πώς και πώς αυτό το ταξίδι. Γενικότερα, περιμέναμε την επιστροφή μας στη Νοτιοανατολική Ασία, σχεδόν ένα χρόνο μετά το υπέροχο Μπαλί. Τώρα βέβαια πρόκειται για ένα ταξίδι 40 ημερών, στο οποίο θα γνωρίσουμε επίσης την Καμπότζη και το Langkawi της Μαλαισίας. Ας δούμε λοιπόν πώς μας υποδέχτηκε το Βιετνάμ, καθώς και κάποιες πρώτες συμβουλές, τώρα που τα έχουμε όλα φρέσκα στο νου!

Πτήσεις, πτήσεις και επιτέλους φτάνουμε στο κεντρικό Βιετνάμ

Για τις πτήσεις μέχρι το Βιετνάμ επιλέξαμε την Scoot και αυτή τη φορά. Μείναμε παραπάνω από ευχαριστημένοι, αναλογικά και με το χαμηλό κόστος, όπως και στην αντίστοιχη περσινή εντεκάωρη πτήση για Σιγκαπούρη. Τώρα ακολούθησαν άλλες δύο ώρες μέχρι το Χο Τσι Μινχ, και μια τρίτη, εσωτερική πτήση στο Da Nang, με την Vietnam airlines.

Εξαιτίας ίσως και του ιού που υπάρχει αυτή την περίοδο, πετάξαμε σε μισοάδεια αεροπλάνα μέχρι τη Σιγκαπούρη και το Ho Chi Minh. Πολλές οι συνολικές ώρες, αλλά γενικά όλοι, και ειδικά ο μικρός μας εξερευνητής ανταποκριθήκαμε καλά.

Το ξενοδοχείο μας εδώ στη Da Nang είναι το Grand Sea View, a VIE collection. Θέλαμε την άνεσή μας για το πρώτο διήμερο, και δε μετανιώσαμε. Πολύ κοντά στην όμορφη παραλία My Khe, μεγάλη ποικιλία στο πρωινό, ωραία πισίνα στην οροφή (κάτι που δεν είναι τόσο εύκολα να βρείς σε λογική τιμή σε ξενοδοχεία πόλης) και σίγουρα μέσα στο μπάτζετ μας. Μας άρεσε επίσης, ότι δεν έχει πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες, αλλά κυρίως Ασιάτες, αρκετοί από τους οποίους ταξιδεύουν για δουλειά.

Πρώτες εντυπώσεις, και μερικά tips
  • Προτιμήσαμε τη Vietnam airlines, όπως είπαμε. Πρόκειται για τον εθνικό αερομεταφορέα του Βιετνάμ, απόλυτα ασφαλής, με καλό service και δωρεάν αποσκευή, σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Πληρώσαμε περίπου 25 ευρώ το άτομο, όχι άσχημα, έτσι;
  • Αγορά κάρτας sim για ίντερνετ από το αεροδρόμιο. Επιλέξαμε τη Viettel, με περίπου 11 ευρώ έχουμε απεριόριστο ίντερνετ.
  • Κατέβασμα της εφαρμογής Grab, μέσω της οποίας βρίσκουμε μεταφορικό μέσο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Εξαιρετικές τιμές σε σχέση με τα κλασικά ταξί και τις μεταφορές που κανονίζουν τα ξενοδοχεία, φυσικά.
  • Διάσχιση δρόμων, ωχ ωχ… Εδώ είναι Βιετνάμ, τα μηχανάκια ατελείωτα, τα αυτοκίνητα πολλά, τα κορναρίσματα στυλ “περνάω εγώ” επίσης πολλά. Αν είστε πεζός, πηγαίνετε σε διάβαση εφόσον υπάρχει, αλλά μην περιμένετε να σταματήσει κάποιος. Απλά ξεκινήστε περπάτημα με σταθερό ρυθμό, χρησιμοποιώντας τη λογική για να αφήσετε διερχόμενα οχήματα ή όχι. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε παραπάνω, στο τέλος του ταξιδιού ίσως έχουμε γίνει ειδικοί σε αυτό!
  • Δοκιμάσαμε μέχρι στιγμής κλασικές γεύσεις. Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και θαλασσινά, νουντλς, spring rolls. Ήπιαμε φρέσκους χυμούς μάνγκο και παπάγια, προτιμήσαμε και το πολύ ωραίο γευστικά jackfruit.
  • Βγήκαμε για βόλτα στην παραλία My Khe, φτάσαμε ως τη γέφυρα Dragon Bridge, φάγαμε το μεσημεριανό μας σε μικρό εστιατόριο στο κέντρο του Da Nang. Μόνοι στο μαγαζί, είχαμε την ευκαιρία για φωτογραφίες και βίντεο απευθείας από την κουζίνα!
  • Στο Βιετνάμ είναι συνήθεις οι νυχτερινές αγορές, όπως λέγονται. Στην Đà Nẵng An Thường Night Market, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο μας, βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία γεύσεων από όλο τον κόσμο. Μικρή σε σχέση με άλλες, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα σαν εμπειρία. Στους τριγύρω δρόμους είναι πολλά τα όμορφα μπαρ, οι καφετέριες και οι ευκαιρίες για νυχτερινές εξορμήσεις.
Όμορφη υποδοχή, συνεχίζουμε με πολλά αξιοθέατα

Σιγά σιγά μπαίνουμε πιο καλά στο κλίμα εδώ, συνηθίζουμε και την καθημερινή βραδινή μπόρα, σήμα κατατεθέν αυτών των περιοχών. Μας περιμένουν τα Marble mountains, οι αρχαίοι ναοί Mỹ Sơn και πολλά ακόμα.

Βιετνάμ, καλώς σε βρίσκουμε!