Πέρα από τα γνωστά, τι άλλο;

Έχοντας ζήσει στην Κρήτη 10 χρόνια συνολικά, θα πίστευε κανείς ότι την έχουμε εξερευνήσει απ’ άκρη σε άκρη. Κι όμως, υπάρχουν τόσα μέρη άξια επίσκεψης στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που συνεχώς δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες.

Θέλετε να μοιραστούμε κάποιες; Για όλους εσάς που το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο τις συνήθεις επιλογές, όπως το Ελαφονήσι και τον Μπάλο, ή τα Φαλάσαρνα και το φαράγγι της Σαμαριάς, να μερικές ιδέες!

Μονή και παραλία Κουδουμά

Koudouma monastery μοναστήρι Κουδουμά

Στα νότια του νομού Ηρακλείου, μετά από αρκετά χιλιόμετρα στους κακοτράχαλους χωματόδρομους των Αστερουσίων Ορέων, φτάνετε στη Μονή Κουδουμά.
Δίπλα στην ομώνυμη παραλία, η φιλοξενία των μοναχών με τα κελιά, το φαγητό που μοιράζονται μαζί σας, αν το επιθυμείτε, και η γαλήνια ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι είστε σε ένα πολύ τουριστικό νησί.

Tip: ΜΗΝ πάτε Σαββατοκύριακο, ΜΗΝ πάτε στην γιορτή του μοναστηριού. Απολαύστε την ηρεμία του τοπίου δίχως την πολυκοσμία εκείνων των ημερών.

Φαράγγι Αγίου Αντωνίου (Πατσού)

Κρήτη φαράγγι του Πατσού

Όχι μακριά από την πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται ένας τόπος με πλατάνια, τρεχούμενα νερά κι ένα φαράγγι πανέμορφο, όσο και σχετικά εύκολο στη διάσχιση. Εμείς το περάσαμε παρέα με τον μικρό μας εξερευνητή, ο οποίος μάλιστα περπάτησε το μεγαλύτερο κομμάτι μόνος του.

Το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου μέσα στο βράχο, το μονοπάτι που οδηγεί σε σημείο πανοραμικής θέας αλλά και οι σχετικά απότομες καταβάσεις σε λίγα σημεία μας άρεσαν πολύ! Εσάς; Δοκιμάστε και πείτε μας!

Φαράγγι των Νεκρών και κάτω Ζάκρος

πεζοπορία με μικρό παιδί

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Φαράγγι των Νεκρών: Πεζοπορία σε τόπους μυστηριακούς.

Το Λασίθι ολόκληρο είναι λατρεμένος τόπος, πιστέψτε μας.

– Έχοντας διαβεί το φαράγγι που οδηγεί από την Άνω στην Κάτω Ζάκρο,
– Έχοντας κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά της ανατολικής Κρήτης,
– Έχοντας θαυμάσει τα σπουδαία μινωικά ανάκτορα της Ζάκρου.

Συστήνουμε με το παραπάνω μία επίσκεψη στα μέρη εκείνα! Επιβλητική θέα και φιλοξενία από τις λίγες, εκτός αν επιλέξετε τη λίση της κατασκήνωσης, σαν και του λόγου μας.

Οτιδήποτε κι αν επιλέξετε, είμαστε σίγουροι ότι η Κρήτη θα σας προσφέρει αξέχαστες διακοπές. Κι αν χρειαστείτε οποιαδήποτε συμβουλή, εδώ είμαστε!