Ένας δίχρονος τριγυρίζει στο Ρωσικό χειμώνα

Πρωτοχρονιά του 2022, καλή χρονιά σε όλους!
Τι θυμήθηκα πάλι τώρα, εγώ ο μικρούλης…. Μιας και έχει λίγο κρύο, είχαμε πάει με τους γονείς εκδρομούλα στα βουνά της Πιερίας. Ε, λίγο τα χιόνια, λίγο το ντύσιμο με μία ρωσική φόρμα από την προγιαγιά στο Ταγκανρόγκ, μου ήρθαν στο νου κάποιες φευγαλέες αναμνήσεις. Και τι αναμνήσεις, χειμερινές, Ρωσικές!

Που λέτε, δύο χρόνια πριν, όταν ακόμα ήμουν μικρό μωράκι, είχαμε πάει στη Ρωσία για Πρωτοχρονιά. Τι να κάνουμε, στη δεύτερη πατρίδα μου ομολογώ ότι γιορτάζουν αυτές τις μέρες πολύ σούπερ! Λίγο από Μόσχα, λίγο από Taganrog, λίγο από Ροστόβ Βελίκι. Πανέμορφο μέρος ετούτο, διαβάστε αναλυτικά εδώ, σας λέω!

Μόσχα – Taganrog: 18 ωρίτσες στο τρένο!

18 ώρες με τρένο στη Ρωσία

Την είδαμε ξανά τη Μόσχα, είμαι έμπειρος πιτσιρίκος στην πόλη αυτή πλέον. Έτσι, μετά από καναδυό μέρες, ξεκινήσαμε για τα παράλια της Αζοφικής θάλασσας.
Τι πιο απλό, μπαίνεις σε ένα τρένο και πας. Ε, χρειάζεται 18 ώρες το τρένο, αλλά τι είναι 18 ώρες για μετακίνηση στη Ρωσία; Ένα βζζζιν!!!, κι έφτασες, χιχι!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες, από τον Εκτοράκο

18 ώρες με τρένο στη Ρωσία

Κοιτάξτε να δείτε τώρα, πώς θα ταξιδέψετε κι εσείς:

  • Στη Μόσχα υπάρχουν 9 (!) τερματικοί σταθμοί τρένων. Καθένας για διαφορετική περιοχή της αχανούς χώρας. Τα τρένα για το Ροστόφ (αυτό στα νότια, επί του ποταμού Ντον) κι έπειτα για το Taganrog  ξεκινούν από τον σταθμό Kazanskiy.

  • Μπορείτε να βγάλετε εισιτήρια είτε από το site των ρωσικών σιδηροδρόμων, είτε από το αγαπημένο μου Tutu. Ωραίο όνομα, έτσι;;;
  • Τα τρένα στη Ρωσία είναι εξαιρετικά ακριβή στην ώρα τους, πάντα! Επίσης, οι ενδιάμεσες στάσεις κρατούν ελάχιστο χρόνο, πρέπει να ανεβείτε στο τρένο κυριολεκτικά ταχύτατα, μην ψάχνετε απαραίτητα το δικό σας βαγόνι πριν ανεβείτε.

  • Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών κατηγοριών. Είτε απλή κουκέτα σε βαγόνι δίχως χωρίσματα, είτε κουκέτα σε τετράκλινη καμπίνα, είτε μια καμπίνα μόνοι σας. Εμείς ήμασταν απλά σε δύο κρεβάτια, στο ένα εγώ με την μανούλα μου και στο άλλο ο μπαμπάς, σε ένα βαγόνι γεμάτο κόσμο. Ήταν ωραία σας λέω, κάνουν και γνωριμίες με τη βοήθειά μου οι γονείς!
  • Στα ρωσικά τρένα υπάρχει εστιατόριο, συνήθως μάλιστα πολύ όμορφο και προσεγμένο.

Βαγόνι εστιατόριο σε ρωσικό τρένο

  • Σε κάθε βαγόνι υπάρχει μία επιστάτης, provodnitsa λέγεται. Ζητήστε της τσάι, ζητήστε της πληροφορίες, αλλά μην την εκνευρίζετε, είναι αυστηρές κυρίες!
  • Είναι πολύ βολικό να ξεκινάτε το δρομόλογιο απόγευμα. Έτσι, μετά από λίγες ώρες θα κοιμηθείτε. Ε, κι αφού ξυπνήσετε, πλυθείτε και πιείτε το τσάι σας, λίγες ακόμα ώρες και φτάσατε! Ευκολάκι σας λέω. Να, δείτε στις φωτογραφίες που κοιμάμαι στο τρένο!
18 ώρες στο τρένο με παιδί, έρχεστε;

Μην τρομάζετε, καλέ. Εντάξει, με πιάνουν οι γκρίνιες μου καμιά φορά, φωνάζω λίγο παραπάνω αλλά, παιδάκι είμαι. Σάμπως, κι εσείς οι ενήλικες δεν έχετε τις περιέργειές σας, δεν σας φταίει αυτό κι εκείνο;
Αν μου δίνετε προσοχή, αγάπη και ασχολείστε μαζί μου, είμαι καλά. Ε, να παίρνω και αγκαλιές από τη μανούλα κάθε ένα δεκάλεπτο, έτσι;

18 ώρες με τρένο με παιδί στη Ρωσία

Για πείτε μου, πώς σας φαίνεται η εμπειρία μου με τρένο στη Ρωσία; Μπορείτε και να ρωτήσετε διάφορα, θα βάλω τους γονείς μου να απαντήσουν.

Καλά ταξίδια σε όλους, με τα παιδάκια σας παρέα!

1 Comment

Comments are closed.