Απογείωση με κατακόκκινη πανσέληνο

Το άρθρο γράφτηκε εν πτήσει, από τη Βαρκελώνη στη Λισαβόνα, σε μία έμπνευση της στιγμής. Μπορείτε να διαβάσετε για ολόκληρο το ταξίδι μας στο Μεξικό, εδώ.

Ακόμη και στον αποχαιρετισμό, η Βαρκελώνη μας πρόσφερε πανέμορφες εικόνες, με ένα ολόγιομο φεγγάρι να ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Με προορισμό τη Λισαβόνα και μετέπειτα το Μεξικό, οι 24 ώρες μας στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ήταν παραπάνω από όμορφες!

24 ώρες στη Βαρκελώνη
Πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε, εμείς και ο μικρός μας συνταξιδιώτης:

– Άνετα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι, μικρές παιδικές χαρές, ακόμα και μπροστά στην περίφημη Sagrada familia! Ό,τι καλύτερο για ταξίδι με παιδί, μιας και μπορεί άνετα μια οικογένεια να κινηθεί χωρίς ανησυχίες.

– Η Sagrada familia είναι ένας λόγος από μόνη της, για να πάει κανείς στη Βαρκελώνη. Εκπληκτικό επίτευγμα αρχιτεκτονικής σύλληψης και δημιουργίας.
Γενικά μια εύκολη και ευχάριστη “διαδρομή” μίας μέρα είναι η εξής:
Φτάνετε με μετρό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο στη Sagrada Familia και, εφόσον την δείτε, περπατάτε προς Casa Mila. Στο δρόμο σας θα ρίξετε μια ματιά στα Palau Macaya, Casa de les Punxes και στο εξίσου όμορφο Palau Casades (όπου φιλοξενείται δικηγορικός σύλλογος και κάνουν ξεναγήσεις κάθε Δευτέρα). Εφόσον δείτε την Casa Mila (αν είστε χωρίς παιδιά, έχει και φοβερά night tours), κατεβαίνετε όλη την λεωφόρο Pg. de Gracia, βλέποντας και την Casa Batllo και φτάνετε στη Plaça de Catalunya, όπου ο μικρός μας ξετρελάθηκε να κυνηγάει περιστέρια.
Πώς να μην την χαρείς την πόλη;

24 ώρες στη Βαρκελώνη

– Από εκεί θα πάρετε τον γνωστό δρόμο La Rambla και βολεύει να στρίψετε προς Cathedral de Barcelona. Χαθείτε λίγο στα στενάκια αυτής της ωραίας περιοχής, πριν αναχωρήσετε για ενα καφεδάκι στη Barcelonetta.

– Κι αν σας μένει χρόνος και δυνάμεις, κάντε μία βόλτα στο Ciutadella Park και δείτε το Parlament de Catalunya.

Διαμονή, φαγητό και άλλα

– Εμείς μείναμε για μία νύχτα στο Travelodge Barcelona Poblenou, η τοποθεσία του βόλεψε πάρα πολύ και για να φτάσουμε από το αεροδρόμιο, αλλά και για να μην χάνουμε χρόνο σε μετακινήσεις. Σχεδόν όλη τη διαδρομή που γράψαμε παραπάνω την κάναμε με τα πόδια. Πήραμε το μετρό μόνο για να πάμε μέχρι τη Sagrada Familia το πρωί. Πολύ καλό value-for-money, καθαρός και καινούριος χώρος, με σημαντικό μείον ότι δεν υπήρχε δωρεάν wi-fi στο δωμάτιο. (Η περιαγωγή είναι δωρεάν πλέον όμως στην Ε.Ε., άρα μικρό το κακό)

– Εννοείται πως, ανάμεσα σε όλα αυτά τα ωραία αξιοθέατα, μπήκαμε και σε ένα από τα πάμπολλα, πασίγνωστα TAPAS εστιατόρια. Patatas bravas, spanish omelette, laćon pork shoulder, bomba. Ενδιαφέροντα ονόματα, έτσι;;; Τα δοκιμάσαμε και μας άρεσαν, πολύ! Συνοδεία μπύρας πάντα, ως αντίδοτο στις ελάχιστα καυτερές σάλτσες. Είπαμε, Μεξικό έρχεται, πρέπει να προσαρμοστούμε!

Βαρκελώνη

Μία φορά δεν αρκεί, ούτε και δεύτερη ίσως

Φυσικά και είναι πολλά όσα μπορεί να δει και να κάνει κάποιος στη Βαρκελώνη. Ταξιδεύοντας με παιδί κι έχοντας μόνο 24 ώρες αυτή τη φορά, προλάβαμε αρκετά θα λέγαμε. Το βασικό ήταν ότι ευχαριστηθήκαμε τις βόλτες μας με άνεση, καλή διάθεση και χωρίς πίεση.

Βαρκελώνη με παιδί

Έχουμε έρθει και πριν το παιδί, θα έρθουμε ξανά, το ξέρουμε!

Για τώρα, έρχεται η ώρα της προσγείωσης στη Λισαβόνα. Συνεχίζουμε…

Adiós, Cataluña!